han är ju bra klok han...

På konditoriet avhandlade vi det senaste i debatten om Ekman och enheten. K. hade nu sett filmerna och läst bloggarna och kunde analysera debatten utifrån det.

K. berättade att han tagit upp det här med att läsa Bibeln och likt mig för ett tag sedan känt att Evangelierna kändes extra relevanta just nu. Och så stannar han upp som han brukar göra. Spänner ögonen i mig och säger, vet du jag har tänkt på en sak. "Att vara kristen handlar ju om Jesus. Men hur ofta hör vi Hans namn i alla debatter och i samtal vi har med våra vänner?"

Det är så sjukt sant. Vi diskuterar moral, historia, tradition och liturgi men hur ofta pratar vi om Jesus?  What would Jesus say liksom? På väg hem från jobbet fick jag sen den här sången på hjärnan och jag kunde knappt hålla tillbaks tårarna.

"It's all about You, Jesus
And all this is for You
For Your glory and your fame
It's not about me
As if You should do things my way
You alone are God
And I surrender to your ways

Jesus, lover of my soul
All consuming fire is in Your gaze
Jesus, I want you to know
I will follow you all my days
For no one else in history is like you
And history itself belongs to you
Alpha and Omega, You have loved me
And I will share eternity with You"   (Lead Worshipper: Shelly Nirider)

Länkar till två klipp med låten. En klassisk mäktig frikyrkovariant och sen en sån ruskigt bra version.
Mäktigt  och sen Ruskigt  och om jag fick bestämma så kollar du på båda. Lägg gärna märke till rörelserna i ruskigt klippet. Kanske en ny lovsångsdans :-)?


Kommentarer
Postat av: marcus

hej Y,

roligt att läsa om ditt o de omkring, minsann. putte fantastisk! Ella med putte likaså!

Så sant de om vår Herre. verkar som vi har en grundläggande tendens att tänka (agera som) att det kanske börjar med Jesus, men slutar nån annanstans. men han är ju A o O. som att när vi börjat fatta vad de handlar om så börjar lögnen om vårt oberoende växa igen, fast på ett nytt sätt... mognad är väl att växa in i beroendet istället. att andas J K mer o mer. se världen o verkligheten genom korset o hans blick, mer o mer.

kram :-)

2009-01-23 @ 12:11:56
URL: http://marcyman.blogspot.com
Postat av: yosofine

Ja, så sant Marcus. Vi behöver inte bara känna till vad Han gjort för oss, vi måste ha en personlig erfarenhet av vad det betyder i våra liv. Jesus Kristus dog för att jag skulle ha liv, och liv i överflöd.

2009-01-23 @ 12:28:50
URL: http://yosofine.blogg.se/
Postat av: Johanna

Kan det vara så att namnet Jesus är ganska laddat? Även i kristna kretsar. Att det på något sätt har missbrukats av väldigt karismatiska ledare.

Jesus förknippas med lätt galna, fundamentala människor.

Vi har inga problem att nämna Gud. Det är inte många som höjer på ögonbrynen om någon, en kändis eller vem som helst, bekänner sin Gudstro. Men att säga att man tror och följer Jesus, är en helt annan sak. Då blir det reflektioner/rubriker minsann. Även fast man i båda fallen menar exakt samma sak.



Jag tror att det har med saken att göra.

2009-01-25 @ 20:33:53
URL: http://johannafred.blogspot.com/
Postat av: yosofine

Johanna. Ja du kan nog ha rätt. Det är svårare att stå upp för eftersom att han definierar vilken tro och vilken Gud det är man bekänner sig till. Säger man bara Gud kan det ju vara vilken jeppe som helst. Men kanske är det just det som är utmaningen. Det är ju också så väldigt innehållslöst att inte ha denna definierade relation, vad ska jag tro på? Vem ska jag följa i livet? Vad är ursprunget till mina åsikter? Även om man tror på Gud kan det bli innehållslöst om man inte tror att Han har något med Jesus att göra.

2009-01-26 @ 00:09:16
URL: http://yosofine.blogg.se/
Postat av: Johanna

Så fort man definierar sin gud så gör man anspråk på att ha rätt. Och det är inte okej. Inte politiskt korrekt.

2009-02-07 @ 12:59:45
Postat av: yosofine

Nej det är ju precis så. Det är verkligen inte politiskt korrekt och det provocerar något vansinnigt även om folk egentligen inte har något emot Jesus. Det är sanningsanspråket folk blir tokiga på.

2009-02-07 @ 13:22:21
URL: http://yosofine.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0