Det börjar...

0-6d69c5184cec1f7b0a91e26f3e49c758.png

Det börjar bli festivaltider. Jag är en sån som hängt på konserter o festivaler så länge jag kan minnas. Jag går inte dit av nostalgi. Musiken har rört vid mitt hjärta och jag är beroende av den. Ikväll är en av de största inspirationskällorna i stan. Har lyssnat på dem sen jag var 15 och gick på K23, vad det är ska jag berätta vid senare tillfälle. Men bandet heter Blindeside o ikväll spelar de i stadsparken i örebro. Greate!


Sitter på...

28eb0e04b543e78e3d7aad9eb03a1d2f.png

Sitter på trappan till musikhögskolan och lyssnar på Mats och Morgan. Det känns mäktigt och galet på samma gång!


Dagens citat:...

0-561a219cbc9ac67f9118d396cee147c7.png

Dagens citat: på söndag är det världsbönedagen. Är det viktigt att be? -på söndag är det också Mors dag-är det viktigt att ha en mor? För mig är världsbönedagen lite som om vi skulle högtidlighålla det faktum att vi måste andas. Mackan Andersson svarar på fredagspanelen i tidningen Dagen.


hittade en text när jag städade

Jag har under några år gått i samtal för att få mitt inre läkt. Under den tiden Skrev jag många små lappar och texter för att pränta in sanningar i mitt medvetande. Här kommer en sådan. Det är en sanning som gäller alla.


"De krav jag har på mig själv. Blir också de krav jag ställer på andra.
 Måste våga släppa taget om de krav jag har på mig själv.
Jag är älskad trots att jag inte är perfekt.

Älskad trots att jag inte är perfekt."

Jag håller...

30589176996652b60072f6bbe3eb44c0.png

Jag håller på att flytta, det är därför jag inte är så aktivt djup på min blogg. Men jag tror det blir gott om såna inlägg sen. Nu vill jag bara dela med mig av det jag får inspiration av. Lyssnar på Amy Winehouse och packar kläder o andra pinaler. Igår fyndade jag en solstol för en tjuga så nu kan jag fortsätta familjens tradition av att somna i solstolen på eftermiddagen efter en lång dags slit i trädgården...åh sommar ta mig med storm!


Nu är jag äntligen på väg hem

MMS

Nu är jag äntligen på väg hem för denna gången! Jag har varit i norrland igen. Det har varit riktigt härligt att få träffa så många goda vänner. Jag känner mig välsignad o tacksam över de nära vänner jag har. Men det är nåt visst med att få komma hem. Den sköna pusten när man ställer ned väskorna på hallgolvet och inser att det är färdigkonkat på ett tag. Nu är det en annan typ av konkande som ligger framför mig.


fick ett sånt där massmail ....

Morsan brukar vidarbefodra mail hon får från folk och den här gången känns det som att hon skickade något som inte riktigt var till mig. Jag är ju inte född på de årtalen så jag känner mig snarare skyldig eftersom jag inte upplevt det där som beskrivs. Men det är ju inte mitt fel att Nintendo och alla 99 tv kanaler hann uppfinnas till det årtiondet då jag föddes. Hursom, rätt kul text så jag klistrar in den här nedanför.

 

 

"Enligt dagens lagstiftare och byråkrater borde de av oss, som var barn på 40-talet, 50-talet, 60-talet, och 70-talet inte ha överlevt.
Våra sängar var målade med blybaserad färg. 
Vi hade inga barnsäkra medicinflaskor, dörrar eller skåp, och när vi cyklade bar ingen av oss hjälm.
Vi drack vatten från trädgårdsslangen. Vi åt bröd med
smör, drack läsk med socker i, men blev aldrig överviktiga, därför att vi alltid var ute och lekte. 
Vi delade gärna en läsk med andra och drack ur
samma flaska, utan att någon dog av det.
Vi använde timmar på att bygga lådbilar av gamla skrotade saker och körde i full fart ned för backen, bara för att lite senare komma på att vi hade glömt att sätta på bromsar. Efter några turer i diket lärde vi oss att lösa problemet.
Vi gick ut tidigt om morgonen för att leka ute hela dagen, och kom hem först när gatubelysningen blev tänd. Ingen kunde få fatt i oss på hela dagen - ingen hade mobiltelefon.
Vi hade ingen Playstation, Nintendo eller X-boxar - i det hela taget inga TV-spel, inte 99 TV-kanaler, inget surround-sound, hemdatorer eller chatrooms på Internet.
Vi hade vänner! Vi gick ut och fann dem!
Vi ramlade ned från träd, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder, men ingen blev stämd efter dessa olyckor.. Det var olyckor. Inga andra kunde få skulden - bara vi själva.
Vi slogs, blev gula och blå och lärde oss att komma över det. Vi hittade på lekar med pinnar och tennisbollar och åt jord och gräs. Till trots för alla varningar, så var det inte många ögon som blev utstuckna.
Vi cyklade och gick hem till varandra, bankade på dörren, gick rakt in och blandade oss i samtalet.
Vissa elever var inte så kvicka som andra i skolan, de fick helt enkelt gå om ett år.
Vi fick äta jordnötter. Åkte bil utan bälte med föräldrar som rökte i bilen. Fick aldrig skjuts utan fick ta oss själva gående eller per cykel. Ritade med tuschpennor med ämnen som är förbjudna idag.  
Denna generation har fostrat några av de mest riskvilliga, de bästa problemlösare och investerare någonsin. De sista 50 åren har varit en explosion av nya idéer. Vi hade frihet, fiasko, succéer, förälskelser och ansvar, och vi lärde oss att förhålla oss till alltihop.
Eftersom du är en av dem. Grattis!!!

Sänd detta vidare till andra som upplevde den stora lycka att växa upp som barn .....
Det goda livet är vårt!"


Igår skyltade jag ett fönster

MMS

Igår skyltade jag ett fönster med resultatet av designtävlingen. Det var en stressig förmiddag efts jag sedan skulle hem o visa lägenheten innan jobbet började. Tuff dag att komma tillbaks efter en jobbig förkylning med andra ord. Det gick rätt bra ändå.


längtan

Jag lever i saknad. Saknad av nära djup kristen gemenskap. Gemenskap som inspirerar till mer Gudsnärvaro, människor som ger nya erfarenheter och upplevelser olika perspektiv. Jag längtar efter en känsla av samhörighet. Jag saknar inte att gå på söndagförmiddagsmöte men jag saknar att inte ha en församling att gå till, som jag tillhör. Där folk vet vem jag är och jag vilka de är.

Och när den där saknaden blir som störst blir jag påmind om att det bara är en vecka kvar tills jag flyttar in i ett kristet kollektiv. En vardagsgemenskap. Ett genomtänkt sätt att dela livet, tron, vardagen med andra kristna. Åh jag längtar så jag dör. Och råkar jag få på David Åhléns skiva i högtalarna så står jag knappt ut längre. Hans sakrala sång lockar till tillbedjan, stillhet och avskalat liv. Allt det jag just nu åtrår mest av allt känns det som.

Om en vecka har jag en gräsplätt att gräva ned mina bara fötter i, ett piano att spela och sjunga vid, 4 stycken sköna människor att hänga med, tre våningar att springa omkring i, naturen alldelless runt knuten. Jo men så att ee

Varsågod och lyssna.


så där ja!

Nu har jag fixat så jag kan blogga via mobilen! High tech! Nu blir det lättare för mig att skicka iväg en kort hälsning med en bild.. Du får ursäkta den läskiga bilden.. solen gjorde att min hals och delar av ansiktet försvann.

Är inte helt kry än men imorgon börjar jag så smått jobba igen. Jag har helt enkelt inte tid att vara sjuk mer.Det är trots allt bara tre dagar sen blir det en helg i norrland igen!

Härom dagen...

7577f266603237bc3eba59c25115bd90.png

Härom dagen hade jag ork nog att vara lite skapande. Så jag sydde mig en tunika. Den är i siden o jag känner mig som "en brud som hänger vid poolkanten på en fest på 70-talet" i den!


Se så...

0-160cd6299bebf97ea204d29b588f89d2.png

Se så fint solen reflekterar mitt fönster! Och jag älskar skuggan som blir av mina pelargoner.


livscoach nr 2

Såg just "In treatment" grymt intressant serie som går på tv. Blev lite upprörd på en av karaktärerna. Men anledningen till att jag blev upprörd var nog därför att den karaktären finns i typ oss alla och det är så himla irriterande. Var därför tvungen att skriva en text om det.

Du märker det inte för du tillåter dig inte att sakta ned. Du rusar fram och tar över sammanhangen så att du ska slippa höra på någon annan version. Du svarar innan någon lagt fram hela argumentet. Du vill inte sitta still och göra ingenting. Du blir rastlös och har alltid något som engagerar ditt känsloliv. Du ställer höga krav på din omgivning eftersom du upplever samma krav mot dig själv. Du blir arg och upprörd om någon säger emot dig och står fast vid sin åsikt. Du saknar tålamod. Du vill inte släppa taget även då du egentligen vet att du inte orkar med/hinner/är tillräckligt engagerad för uppdraget. Och det är framförallt ALDRIG DITT FEL.

Din största fiende är hur det verkligen ligger till. Och anledningen till  att du flyr den sanningen är för att du tror att du kommer gå under om du ger efter och släpper taget. Du upplever att din identitet sitter i dessa egenskaper.

Och "Du" är jag och du och du och han och hon. Vi är alla såna här under perioder i våra liv. Och vi kan alla behöva lite ärlig rak sanning som gör ont. Vi kan alla behöva rannsaka våra motiv och varför vi är så envisa i vissa frågor. När vi väl gör det så tvingas vi ödmjuka oss och inse/erkänna vår skuld. Vi är alla skyldiga till att inte vara sanna mot oss själva och vår omgivning. Det är först när vi får denna insikt som vi kan påverka vår egen verklighet, våra möjligheter. Och vi gör det på olika sätt i olika perioder. Jag gjorde en lång sådan resa under mina år i Umeå. Du kanske gör det på toalettgolvet en lördagmorgon när allt bara rasar. Eller på fiket med en vän. Det spelar inte så stor roll hur vi gör det så länge vi verkligen gör denna rannsakan. Ofta. Därför att det får oss att växa som människor. Vi öppnar upp våra möjligheter till förändring, till goda sanna relationer på djupet. Jag tror faktiskt det är så att riktig vänskap byggs på mycket smärta. Det tar emot att öppna sig och vara sårbar. Det gör ont att erkänna fel och misstag. Men framförallt att dela det med någon annan. Avslöja sig inför inte bara sig själv utan för en annan människa. Det kanske inte känns så när man börjar men som man brukar säga.. det finns ett ljus i tunneln.

sjuk och uttråkad

Det är inte mycket som händer just nu i mitt liv. Jag ligger hemma i min soffa och gör så lite som möjligt. Bara det är en övning. Jag vill ju alltid göra något och vara så effektiv som möjligt. Jag har tillåtit en aktivitet och det är att rensa bland mina magasin. Jag har flera års mode och inredningsmagasin i min lägenhet. Med jämna mellanrum brukar jag rensa bland dessa. Några guldkorn sparar jag som de är. Men de allra flesta blir sönderrivna. Jag behåller de sidor som är intressanta och inspirerande. Resten åker i papperssorteringen. Det är ett väldigt skönt och befriande arbete. Som dessutom ger väldigt mycket inspiration. För i slutändan har du en mycket mindre hög med bara intressanta bilder och reportage!

Den här veckan har väl varit den tråkigaste det här året. Har knappt träffat en människa, jag åkte till jobbet igår en stund men fick åka hem igen med svansen mellan benen. Det krävs disciplin för att bli frisk. Jag måste koncentrera mig på att inte göra för mycket. Jag sover dessutom rätt mycket. Så jag har inte så mycket att skriva om känner jag. Men jag kan ju bjuda på lite bilder iallafall!


Jag har en hylla för alla mina kryddor. Det är inte idealiskt eftersom kryddor mår bäst i mörker. Men det blir fint iallafall och det är lätt att använda.


I den lillaglasburken förvarar jag en liten dos berbere, en etiopisk krydda som ger vilken gryta som helst det lilla extra. På länken får du recept på hur du gör en egen variant. Min är från Etiopien, jag köpte hem flera kilo när jag var där. Det som är kvar förvaras i min frys.

På dörren till mitt skafferi hänger en tavla från Farfar. Helt förträffligt att bli påmind om när man hämtar pastan.


Jag gillar att ha såna här gamla skafferier.


skönt osvenska upplevelser

Jag har de senaste dagarna varit med om två händelser som jag skulle definiera som sällsynta i ett svenskt samhälle. Den första händelsen var en dag när jag kom hem efter att ha varit och handlat mat. När jag kom ut från matvarubutiken tokregnade det. Det fanns inte så mycket för mig att göra än att sätta mig på cykeln och trampa hem. Så när jag klev in genom dörren till huset där jag bor var jag genomblöt och snoret rann, jag ville bara in till mig så fort som möjligt. När jag kommit upp till min våning öppnas dörren till en av mina grannar (typ första gången det hänt sen jag flyttade in här för 1,5 år sedan). Ut tittar en ny granne som bara bott här några veckor. Hon ville hälsa och prata lite. Så medan jag låser upp dörren avhandlar vi vad vi gör på dagarna och hur länge vi bott här osv. Ett trevligt samtal som öpnnade upp för trevliga möten i trappen framöver. När jag stängde igen dörren till mig och började klä av mig mina blöta kläder slår det mig hur sällsynt det där är. Att småsnacka lite med grannen. Att tajma dörröppningen när en granne går förbi så att man måste  säga åtminstone hej till varandra. Det här huset har snarare visat prov på extrem svenskhet. Det tog flera månader för mig att se min första granne, tror jag mött en granne i trappen på sin höjd 5 gånger under min tid här. Jag har tydligt hört hur en person väntar med att gå ut om det är någon i trappen (har nog inte varit bättre själv vissa gånger). Och så flyttar det in en skön göteborgare som vill hälsa på sina nya grannar och helt plötsligt känns det som man är med om värsta exotiska händelsen.

Den andra händelsen var när jag tokförkyld åker till handlarn för att köpa lite fler näsdukar o annat som kan behövas när livet e så pissigt förkylt som det bara kan vara ibland. När jag sedan packar upp alla mina saker hör jag hur snabbköpskassörskan börjar prata med personen före mig i kön. De pratar om hur snabbt pengarna försvinner från kontot. Och hon börjar berätta om en kjol hon köpte häromdagen på en butik i stan. Under tiden hon berättar om detta blir det min tur att betala och personen före mig i kön går vidare och lämnar samtalet till mig. Så jag är helt plötsligt med i ett samtal där kassörskan berättar om hur förvånad hon var när hon kom hem och upptäckte att det var en klänning hon hade köpt. Men hon tänkte använda den som kjol ändå. Jag är förkyld och ställd och vet inte vad jag ska svara. Hade knappt något röst att svara med så jag skrattar och visar mitt deltagande så gott det går.

På vägen hem på cykeln känner jag en lustig glädje. Den där snabbköpskassörskan brukar vara så där pratglad, alltid är det något hon snackar om. Och jag tänker hur skönt det måste vara för alla ensamma att hamna i hennes kassa och få prata lite om ditten och datten. Men min egen tafatta reaktion visar på hur ovanligt det är, hur ovan jag är att hantera såna situationer. Jag önskar jag kunde snappa upp såna situationer mycket lättare. Kanske får bli en sån där sak jag får arbeta på nu när jag börjat spränga mina svenska gränser för vad man "får och inte får" göra.

en rastlös själ med dåligt immunförsvar...

Jaja när jag har jobbat så hårt som jag gjort senaste månaderna så kanske jag får räkna med att kroppen säger stopp. Den kanske tror att jag inte tänkt sakta ned någonsin? Kroppen kanske inte kände på sig att jag skulle semestra i skåne? Hur som helst. Nu har den gett mig tvärstopp i form av rethosta och snörvel. Men jag har ju en hel del att uträtta så det blir lite lagom vila idag, ska passa på att ta en riktigt lång promenad ute för att få i mig frisk luft och D-vitamin.

Mina föräldrar är sådana engagerade och arbetande människor att de sällan ger sig ro att sitta still. När de vilar ligger de antingen och sover ( på natten när man ska sova...) eller gör en aktivitet som ger dem sinnesro (typ jobba i trädgård eller renovera hus). Det finns endast en grej jag kan komma på som får dem att släppa allt och bara sitta och njuta. Och det är solen. Tror jag ärvt denna rastlöshet från dem. Jag har svårt att unna mig att inte göra något. Jag måste ha något i handen om jag ska sitta i soffan o glo, det blir stickning, virkning, broderi eller annat pyssel. Igår blev det kylskåpsmagneter så det stod härliga till! Åh jag älskar varenda en av dem.


Man kan dekorera kylskåpet eller fästa fina kort med dem.


De ska säljas på morgondagens designmarknad.

Ikväll blir det förhoppningsvis grillning om vädret tillåter. Men tills dess ska jag inte göra särskilt mycket alls.

fram med fler kristna bikers, sångare, konstnärer, skatare, hårdrockare och trädgårdsodlare

Är det något jag inspireras av så är det människor som låter Jesus vara den coola ingrediensen i deras liv.  Med Jesus i livet får man en stark ingrediens i den redan utpräglade livsstil man har. Ett sådant tydligt exempel är de kristna bikers som medverkade i årets Jesusmanifestation. De kör sin grej, åker motorcykel, klär sig i svart skinn osv men de gör det hela med en extra twist. De använder sitt intresse som en grund till att låta folk veta vem som är Herre i deras liv. De inledde manifestationen genom att köra 7 varv runt staden och be för dagens händelser. Sen fick de varva sina motorer samtidigt så att det skapade ett "mäktigt dån", enligt Dagen, innan de reste ett kors och knäböjde framför det.

För mig är de ett typ exempel på hur vår livsstil, passion, dröm, intressen kan bli ännu mer skarp genom att låta tron vara med och prägla. Så många faller in i samma rutiga tillvaro när de blir kristna och tappar bort sina intressen. Andra behåller sina intressen men skiljer på intressena och Jesus. Men något som jag upplever så otroligt inspirerande, livgivande och possitivt provocerande är när personer låter Jesus prägla allt de gör och samtidigt fortsätter bli bäst på sin grej. Man måste inte börja göra kristna kläder för att man syr kläder och är kristen. Men man kan skapa kläder som kan peka på Gud bara genom att de är så fruktansvärt snygga och gjorda av en person som är helt fri i sitt liv med Gud och inte skäms för sig. Vissa tror att de måste offra sin passion för Jesus. Eller så har man fått höra att man inte ska ha andra intressen än Jesus för det kan skymma sikten, ta bort fokus på det viktiga i livet, bli en avgud. Men tänk om det är tvärtom? Tänk om det är så att det är tänkt att du ska använda dina gåvor och bli sjukt bra på det, och att det kan bli en anledning till att visa på vem som betyder mest i ditt liv? Tänk vad coolt det vore om artisten alla talar om för att han/hon e så grym också tokälskar Jesus?! Och tänk om det är så att artisten inte behöver berätta det för alla utan att det kommer märkas i livsstilen mer än i uttalanden?

"Ja, man får hela tiden tillfällen att berätta om Jesus, och det är väl tanken, att förvandla hojen till en predikstol. Och när det då kommer hundra stycken sådana predikstolar på en gång så tittar man ju till. Står det dessutom Jesus på ryggen så är det säkert fler än ett ögonbryn som höjs, och kanske till och med något hjärta som berörs. Det är i alla fall det de ber för, det och att solen ska lysa." Läs hela artikeln här

Fram för fler passionerade fiolspelare, tapetserare och bilmekaniker. Bli grym på det du gör och gör det till Guds ära. Låtom oss skaka om landet med lite härlig passion för livets alla ingredienser.

det går bra nu..

Förlåt mina något klyschade rubriker, jag tycker bara det är så fantastiskt kul att ha klämkäcka meningar som kan skvallra lite om innehållet i det jag tänker skriva. Vad är en blogg egentligen? Har funderat lite på det och folk har undrat. Det är ju sjukt ute med blogg för vissa, medan det i andra kretsar är mer av ett nödvändigt ont (kanske?). 

 

Vem skriver jag för? Jag har alltid så länge jag kan minnas skrivit texter, skrivit för glatta livet. Det har gett mig hjälp att förstå livet, tron, vännerna och allt som händer. Vissa perioder hade jag svårt att sätta ord på det svarta tunga som låg över mig. Då flydde jag in i andra uttryckssätt. Men att skriva har alltid varit en självklarhet för mig. På gymnasiet hade jag en hemsida där jag skrev dagbok och jag fick många nya vänner tack vare den sidan. Den fungerade i praktiken som en vanlig blogg men jag hade större möjligheter att göra om utseendet på den. Det är en period jag minns med stolthet och lite avund på. För jag har glömt bort hur man gör hemsidor så jag vet inte hur man ändrar så mkt längre. Jag upplever den tiden i mitt liv som väldigt kreativ.

 

Och det är väl en sak jag tänkt väldigt mycket på den senaste tiden. Just hur tiden bakom mig präglar den jag är. Ibland så mycket att det skymmer framtida möjligheter. Jag kan sörja att jag missade saker i min uppväxt på grund av omständigheter... och inte se att jag har möjlighet till helt nya upplevelser nu, om jag bara ville lyfta blicken. Men det senaste året har mer och mer blivit en tid då jag lagt pussel och sett hur olika delar av mitt liv hamnat på rätt plats. Jag är så sjukt stolt över den jag är. Och nu vill jag varna känsliga läsare från att fortsätta läsa. Jag har varit låst i dålig självbild och fruktansvärt dålig förståelse för mitt värde som människa. Jag har sett ned på mig själv och mina egenskaper och trott att det kommer aldrig bli nåt vettigt av mig. Jag tror dock att den insikten präglat mig också på ett gott sätt. Jag förstod redan som väldigt ung att jag inte hade en chans i livet utan Guds hjälp. Jag har tydliga minnen av att gå hem från skolan, gena över fotbollsplanen framför dagiset och bli så tacksam att det enda sättet att uttrycka det på var att sjunga Amazing grace, saved a wretch like me..  Jag hade så dålig tro på mig själv att jag överlät mitt liv och min framtid i händerna på Den Allsmäktige. Jag såg det som min enda chans och samtidigt visste jag inom mig att jag inte var värd ens det. Så jag har jobbat på att få Guds kärlek och nåd, jag har ansträngt mig och tack vare det varit med om mycket. Men det har också gett mig långa perioder av magkatarr, spänningshuvudvärk och depressioner.

 

Men nu när jag sitter här vid frukostbordet och äter min frukost samtidigt som jag skriver, vilket är en sån otroligt skön känsla. Så känner jag mig så fruktansvärt stolt över mig själv. Inte bara för att jag gav mitt liv till Gud utan för att jag faktiskt arbetat mig till så mycket erfarenheter som jag har användning för. Det har blivit ännu mer tydligt sista tiden vem jag är och hur jag kan bli använd, inte bara en del utan hela min personlighet. Och även om Gud är skyldig till det mesta så har jag i ärlighetens namn fått jobba riktigt hårt för att komma hit. Min karriärstege går inom mig, jag har klättrat riktigt högt i den de senaste månaderna. Jag är numera chef över de flesta av mina känslor och gåvor. Jag är inte VD det är fortfarande Gud som är det, men jag har fått högre position i företaget Josefin. Och trots blod svett och tårar så var det värt allt. Och det är det här jag ville varna för. I Sverige får man ju inte uttrycka såna här känslor, men vet du vad? Om du läst hela vägen hit och stör dig på min frihet så är det ärligt talat inte mitt problem.

Jag vill avsluta detta inlägg med en text från en låt som just nu går på repeat på min Spotify.  Det får bli dagens melodi.

Poud to be part of these days

I sit and wonder what's taking them so long or is the time frame I
use so wrong. They should have been here but no one has shown but their
absence became the reason for this song. I'm in love with the making of
something to be. Something truthfully from within me. I love the
feeling of total expression the falling down the no control the filling
a hole. I don't ever wanna change my ways. This freedom we’ve created.
I am proud to be a part of these days. Never underestimate it. Well
maybe I might have to slow down a little. I know I really should but it
takes a lot more than I thought it would. There's always something
around I need to attend just to survive. In order to keep the fire in
me alive. - Tingsek


semester

Jag tog en välbehövlig semester från livet i Örebro och drog till skåne för att hänga med min familj. Det började med att jag cyklade till bussstationen för att sitta 8 timmar på buss.

Det blev först ett stopp i Malmö där jag har hängt med min lillebror och hans flickvän. Jag har suttit på uteserveringar och ätit gott och shoppat roliga små saker på små butiker.


 Dagarna i Malmö präglades dock av väldigt trötthet. Hela staden visade upp sig från sin finaste sida. Fullt av magnolior och körsbärsträd i blomning.


Vi fann vila i blomprakten.


Sen åkte jag vidare till Eslöv för att fira storebrorsans 30 års dag. Vi har ätit tårta tre dagar i rad. Mycket gott med både colatårta och bär och marängtårta. Dem har vi fikat på ute.


Vi har suttit i solen och ätit, fikat, grillat, pratat och myst med katterna. Jag har fått en fin bränna, är tydligt röd och vit randig numera. Så nu är våren och sommaren invigd. Vi gjorde det också officiellt med några hundra andra.

Vi åkte in till Lund efter att vi sagt hejdå till alla festbesökare. Vi kom lite sent så det var lite folk som hann ta de lite bättre platserna. Men det var ändå mysigt att stå där och sjunga "vintern rasat.."

Jag invigde min nya jacka som jag fyndat för en 100-lapp. Den syns dock inte så bra på den här bilden.

Vi har spelat kubb, killarna mot tjejerna. Tyvärr var jag inte i det vinnande laget den här gången... Ser du den lilla stigen i gräset? Det är katterna som trampat upp en liten stig runt huset.


Igår var vi på secondhandrunda vi åkte till några hålor i närheten och gjorde lite roliga fynd. Jag gick i temat födelsedag och köpte en fin mugg och en snygg bricka till den.

Så nu har jag lagt grunden för en egen tradition. Fyller man år hos mig kommer man bli väckt på sängen och få dricka ur den här fina födelsedagskoppen!

Nu är semestern snart slut för den här gången. Sen blir det direkt in i arbete och saker att göra. Dags att bära upp flyttkartonger från källaren för snart bär det av till kollektivet.

RSS 2.0