fram med fler kristna bikers, sångare, konstnärer, skatare, hårdrockare och trädgårdsodlare

Är det något jag inspireras av så är det människor som låter Jesus vara den coola ingrediensen i deras liv.  Med Jesus i livet får man en stark ingrediens i den redan utpräglade livsstil man har. Ett sådant tydligt exempel är de kristna bikers som medverkade i årets Jesusmanifestation. De kör sin grej, åker motorcykel, klär sig i svart skinn osv men de gör det hela med en extra twist. De använder sitt intresse som en grund till att låta folk veta vem som är Herre i deras liv. De inledde manifestationen genom att köra 7 varv runt staden och be för dagens händelser. Sen fick de varva sina motorer samtidigt så att det skapade ett "mäktigt dån", enligt Dagen, innan de reste ett kors och knäböjde framför det.

För mig är de ett typ exempel på hur vår livsstil, passion, dröm, intressen kan bli ännu mer skarp genom att låta tron vara med och prägla. Så många faller in i samma rutiga tillvaro när de blir kristna och tappar bort sina intressen. Andra behåller sina intressen men skiljer på intressena och Jesus. Men något som jag upplever så otroligt inspirerande, livgivande och possitivt provocerande är när personer låter Jesus prägla allt de gör och samtidigt fortsätter bli bäst på sin grej. Man måste inte börja göra kristna kläder för att man syr kläder och är kristen. Men man kan skapa kläder som kan peka på Gud bara genom att de är så fruktansvärt snygga och gjorda av en person som är helt fri i sitt liv med Gud och inte skäms för sig. Vissa tror att de måste offra sin passion för Jesus. Eller så har man fått höra att man inte ska ha andra intressen än Jesus för det kan skymma sikten, ta bort fokus på det viktiga i livet, bli en avgud. Men tänk om det är tvärtom? Tänk om det är så att det är tänkt att du ska använda dina gåvor och bli sjukt bra på det, och att det kan bli en anledning till att visa på vem som betyder mest i ditt liv? Tänk vad coolt det vore om artisten alla talar om för att han/hon e så grym också tokälskar Jesus?! Och tänk om det är så att artisten inte behöver berätta det för alla utan att det kommer märkas i livsstilen mer än i uttalanden?

"Ja, man får hela tiden tillfällen att berätta om Jesus, och det är väl tanken, att förvandla hojen till en predikstol. Och när det då kommer hundra stycken sådana predikstolar på en gång så tittar man ju till. Står det dessutom Jesus på ryggen så är det säkert fler än ett ögonbryn som höjs, och kanske till och med något hjärta som berörs. Det är i alla fall det de ber för, det och att solen ska lysa." Läs hela artikeln här

Fram för fler passionerade fiolspelare, tapetserare och bilmekaniker. Bli grym på det du gör och gör det till Guds ära. Låtom oss skaka om landet med lite härlig passion för livets alla ingredienser.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0