riga del 2

Riga shopping och sevärdheter. Sista dagen i Riga tog vi en tur i kvarteren någon kilometer från vårt hotell. Det är roligt att se en stad genom att gå i den. Och låta nyfikenheten om vad som ligger på nästa gata leda en vidare. Vi hade en riktning klar eftersom vi hittat tipsen om vart man kunde hitta roliga secondhand butiker. Så vi tog oss upp på Matisa Iela som senare i en skarp kurva blev Miera Iela. Dessa gator är värda att besöka om man vill hitta second hand och veta vart kultur och konstnärsfolket hänger. Det var här de hängde fick vi veta. Även om de knappt syntes till när vi var där...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utsikten under promenaden är rätt fin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Även om vissa hus kändes mer som i vilda västern.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här var den första secondhand butiken vi hittade. Och den kom utan förvarning. När vi inte riktigt var på rätt gata. Den låg på K Barona Iela inte så långt ifrån korsningen som tar en in på Matisa Iela.

I Riga kan man få tag i väldigt mycket tillbehör till den egna produktionen. Och det är inte särskilt dyrt heller!


Sen kom vi till ett ställe som kändes väldigt olikt allt vi tidigare sett i Riga. Och som andades av det nya som några entusiaster försöker åstadkomma. Pèrle heter butiken och ligger på en tvärgata som heter Térbatas Iela.


Butiken säljer både secondhand och nya designerplagg. De hade mycket fina grejer så det kändes som de hade bra smak.


I butiken kan man även sitta och fika. De säljer möbler och allt som finns där. Butiksägaren berättade att de brukade ha fester varje vecka där alla arkitekter och designers i stan brukade hänga.


Butiksägaren var mycket trevlig. Vi blev inbjudna på fest i butiken. Tråkigt att det var vår sista dag i stan.  Det blev dock inget fynd den här gången. Men den här butiken är nästan värd en resa till. För att se mer av den här världen som han målade upp. Jag undrar om det inte finns mer intressant på gatan som vi inte hann se.


Sen hamnade vi i en stor korsning. Och vägen vi skulle på blev mindre och tog en kraftig sväng in i chokladdoftande kvarter.


Och det visade sig inte vara så konstigt. För här låg Rigas chokladfabrik! De hade en liten butik där jag passade på att köpa med mig lite choklad!Sen gick vi förbi ett kul ställe som vi tyckte såg intressant ut. Det hetter Taka men var stängt när vi gick förbi första gången. Sen hamnade vi på slutet av den intressanta delen av Miera Iela där det ligger en second hand butik inriktad på främst europeisk design. De har kläder till uthyrning och sen har de massa fina saker till försäljning. Butiksinnehavaren var hemskt trevlig och hon berättade om de klassiska designprylarna från Ryssland och Lettland som var av intresse. Hon hade väldigt urplockat vilket hon ständigt bad om ursäkt för, men klart värt ett besök! Bredvid henne ligger en frisörsalong som tyvärr hade stängt när vi var där men som ska vara en sevärdhet med separata rum för läsning, umgänge och klippning om jag förstod det rätt. Hon som ägde butiken gav oss också tips på var vi skulle äta vår lunch. sp vi gick tillbaks till det stället som såg intressant ut. Och vi passade in öppettiderna denna gången!
Stället hade sköna färger på väggarna och secondhand möbler.

 

Grafitti på väggen och rolga saker på kassadisken.

 

Och galna konstverk på väggarna! Här åt vi god pasta med svamp och nötter till en billig penning. Trots att vi inte hittade så många ställen på denna gata som vi hade hoppats på. Så var de vi väl hittade så pass roliga att det gjorde hela resan! Vi kom därifrån inspirerade och uppmuntrade till att åka tillbaka och följa dessa ställen.

 


Kommentarer
Postat av: secondhand butik

fin blogg

2010-11-01 @ 18:26:27
URL: http://bastienochbastienne@hotmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0