utdrag från 2 augusti "idag är Guds dag"

" Ibland liknar vi apor som hoppar fram och tillbaks från gren till gren och aldrig kommer till ro. Gud vill inte att du skall bete dig så. Om Han alltid skulle ge efter för dina önskningar och genast tillfredställa dina begär, skulle du hela livet fortsätta att hoppa hit och dit, från det ena till det andra.

Gud tar sig tid och väntar. Han låter dig mogna och komma till insikt om mer väsentliga ting än de du omedelbart tror är bäst. Han vet hur mycket du skulle förlora, om han ständigt uppfyllde dina önskningar.

Kanske ber du Gud att befria dig från vissa ovanor som känns förödmjukande. Men han vill inte bota dig endast från ett eller annat symtom. Han vill ge dig en grundlig läkedom, han vill borra sig fram till orsakerna.

Gud har oändligt tålamod och leder dig steg för steg dit han vill. Med stilla viskningar djupt i ditt inre hjälper han dig att upptäcka nya dimensioner. Ömt visar han dig just så mycket som du nu är i stånd att ta emot. Gud vill alltid något mer än det du kan önska. Den kraft som går åt till att formulera och gestalta egna önskningar skulle vara så mycket mer fruktbar om du använde den till att öppna dig och ta emot det okända Gud vill ge.

När begäret vaknar inom dig, vare sig det är materiellt eller andligt, har du chansen att förvandla det till överlåtelse och bön. "Fader, du vet vad som är bäst för mig. Fyll min längtan med din Helige Ande."" Wilfrid Stinissen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0