stoppa utvisningen av kristna asylsökande från irak!

För en dryg vecka sedan mördades ett 50-tal gudstjänstbesökare kallblodigt av en enda anledning. De var kristna och firade gudstjänst. Ett spädbarn kastades upp i luften och sköts på vägen ned, en femåring sköts i huvudet då han började gråta när de sköt hans pappa. Några tog sin tillflykt till sakristian men då gick gevärmännen dit och dödade allihop. När terroristerna insåg att byggnaden var omringad så ställde de sig mitt i folkhopen inne i kyrkan och utlöste bomberna de hade om sina kroppar. Detta för att ta med sig så många som möjligt i döden. Man kan knappt tro att det är sant. Men det är det.
Den svenska okunskapen om hur religion inte är något man kan välja bort är pinsam, framförallt när man tycker det är så självklart att man inte kan välja bort sexuell läggning, politisk åsikt eller vilket land man blivit född i. Det är pinsamt ibland hur illa det kan bli. I södertälje har det funnits kristna invandrare i över 20 år. De har flytt undan förföljelse för sin tro, och det är från muslimska länder de flytt. För några år sedan började södertälje kommun ta emot muslimska invandrare från samma länder. Hur tänker man då? Att de som flydde för 20 år sedan glömt bort från vad de fick bryta upp för att söka skydd i ett annat land?
Migrationsverket ser just nu ingen tydlig anledning till att helt avbryta utvisningen av kristna asylsökande från Irak. I skrivande stund finns människor gömda i Sverige som med säkerhet skulle skickas mot döden om de hittades och sattes på flyg till Irak.
En asylsökande från Irak kan inte ange religion som skäl för sin ansökan utan måste presentera en personlig hotbild gärna med bevis. Hotbilden mot kristna i Irak har ökat i och med att islamistiska terrorister utlyst att "samtliga kristna centra, organisationer och institutioner, ledare och troende" nu är "legitima mål".
Du kan här vara med och skriva under med ditt namn för att visa ditt stöd i kampanjen. Klicka här för att läsa lite angående kampanjen och varför vi ska bry oss.
Haore Sulaiman skrev en intressant reflektion över världens tystnad kring denna situation. "När en knäpp person i USA hotar med att bränna koranen skriver alla världens medier om det och man kräver alla kristna på svar. Men när terrorister går in i en kyrka och mördar människor är reaktionerna mycket svaga. Varför ska det vara så?" Läs hela artikeln här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0