hela skogen är ett skafferi

På svt har man visat en serie som heter "Det goda livet" i Englang går serien under namnet "Rivercottage". Det handlar om en man (med familj) som flyttade till landet och började odla och producera sin mat. Han har sedan lagt in fler bitar i serien. Så nu handlar programmen också om "foraging" och "gerillaodling" vilket betyder att man hämtar större delen av sin mat från skog och natur eller att man odlar på mark som är offentlig i programmet är han med och startar ett forum där man kan få låna ut sin mark till folk som vill odla. Jag gillar det här skitmycket!! Gratis mat är ju hur bra som helst om man tänker på det, och det är så mycket nyttigare också. I programmen lyckas de hitta ätbart sjögräs och även ostron men också äpplen, olika sorters ätbara lökar och vanlig svamp. Sån tur har vi kanske inte att hitta ostron i Sverige. Men för att få lite hjälp på traven att hitta ätbara saker i vår natur så har jag det bästa tipset till dig!

Välkommen in till Skogsskafferiet.se!

Något annat som börjat ta fart är "Dumpstring" som innebär att man åker till mataffärer och rensar deras soptunna på all mat som fortfarande är ätlig. Förvånansvärt/tragiskt nog finns det hur mycket sådan mat som helst. Och med tanke på att svenska butiker slänger flera ton mat varje år så vore det bra om fler började "handla" sin mat på det här sättet. För att förhoppningsvis få till en bättre behandling av varorna i butiken.

Här är några tips på fler sidor du kan läsa om denna företeelse som jag fått via kommentarerna nedan... första och andra tipset! Och här är ett till!

Kommentarer
Postat av: Jonas Lundström

Yes!http://www.jlundstrom.se/?p=506http://ljud.wordpress.com/2010/08/16/gleaning/

2010-09-06 @ 08:33:21
URL: http://www.jlundstrom.se
Postat av: Maja

Ja, gratis mat är den bästa. Tycker också om idéen om guerilla gardening, här är ett länk-tips till: http://www.tillvaxt.org/

2010-09-06 @ 21:41:21
URL: http://ljud.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0