Överlåtelse

Finns en sak som jag tänkt väldigt mycket över, och jag kan inte påstå att jag kommit fram till min exakta ståndpunkt men de senaste åren har jag väl varit mer eller mindre fast vid samma åsikt.

Läste häromdagen i Lukasevangeliet om människosonens återkomst. Jesus kommer snart. Kanske en uttjatad fras men om man tänker efter så lever vi farligt nära tidens slut. Men vi bryr oss otroligt lite om det. Lärjungarna och de första kristna var rätt ivriga med att predika att Jesus kommer snart, och de skulle ändå själva aldrig få uppleva det. Ändå levde de varje dag som om de snart skulle bli hämtade från den här jorden. Nu har tiden gått och Jesu återkomst verkar längre bort än någonsin ingen som pratar om det ingen som förbereder sig ingen som är redo. Alla är vi för upptagna med att njuta av livet och ha roligt.

"Men akta er för att berusa er och dricka er fulla och låta era hjärtan tyngas av det dagliga livets omsorger, så att den dagen plötsligt kommer över er som en snara. Ty den skall komma över alla som bor på jorden. Vaka alltid och be om kraft att kunna undfly allt det som skall komma och kunna bestå inför människosonen. " Luk 21:34-36

För mig måste det här bibelordet innebära att jag prioriterar annorlunda i min vardag. Vi lägger ned oerhört mycket tid på att vara politiskt korrekta det har blivit den nya tunga drivkraften för många kristna. Och det är hur bra som helst! Om vi inte kan ta ansvar för djur och natur och rättvis handel så har vi inte varit trovärdiga kristna. Men jag sörjer att den politiskt korrekta längtan har fått större vikt i våra liv än vad överlåtelsen till Gud har. Det är som självaste Gudsfruktan flyttats över till att vara en fruktan för att inte bli accepterad av den sköna moderna massan.
Att dricka alkohol i kristna kretsar har också blivit en ny trend. Vi har så mycket uppror mot vår uppväxt i en livsstil som hämmade oss på så många områden. Att vi nu hellre lever ut alla möjliga dåliga stilar bara för att tala om att vi minsann visst kan leva så om vi vill. Gud bryr sig om våra hjärtan, men om våra hjärtan är fulla av längtan efter att hävda vår rätt och inte att ära Gud så missar vi ändå hela poängen! Det har blivit mer syndigt att prata om det som faktiskt är syndigt än att faktiskt synda i vissa kretsar. Och det är så fel! Jag vill inte döma någon för jag är själv inte utan synd. Men jag vill predika överlåtelse som får konsekvenser. "En tro utan gärningar är död det har du själv sagt, hjälp mig jag är i nöd" Annika Gillberg, Momo. 

Bön:
Hjälp mig, jag är i nöd!
Rör vid mitt hjärta så att jag blir överlåten Ditt ord.
Använd mina fötter och händer så jag kan vara trovärdig.
Hjälp mig att hjälpa de som behöver hjälpen.
Hjälp mig att varje dag oavsett
sinnesstämning och omständigheter
ändå alltid vända mig till Dig
i tacksamhet för att jag får tillhöra Dig.
Låt min attityd alltid vara att Du är värd min beundran.
Och låt mitt liv få ära Dig.
Amen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0